Från apotekstekniker till platschef

Från apotekstekniker till platschef

Elin Carlsson, platschef på Textilia

Textilias platschef i Långsele heter Elin Carlsson och är 29 år.  I februari förra året flyttade hon från Stockholm för att ta vara på denna karriärmöjlighet! Elin är organisationens yngsta och enda kvinnliga platschef och jag är inte ett dugg förvånad över att just hon är det. Det lyser girl-power om henne.Elin, hur fick du in din fot i Textilia?
– Jag sommarjobbade och extraknäckte på Textilia i Stockholm under 1999/2000. När jag år 2002 blev utexaminerad apotekstekniker var jobben få inom det området. Jag fortsatte på Textilia som tvättdistributör på Karolinska, blev så småningom gruppchef och 2008 blev jag fältchef. Tillslut dök denna möjlighet upp — en chans jag aldrig skulle ha kunnat tacka nej till!

Du verkar verkligen trivas i organisationen. Vad är det som är så bra med Textilia?
– Det går så att säga ´jobba sig uppåt´ oavsett om man har en massa akademiska utbildningar eller inte. Här tillåter man sina medarbetare att växa!

Du har uppenbarligen valt att ta vara på detta. Vad är det som driver dig?
– Att jag älskar utmaningar och är en tävlingsmänniska! Om arbetet är stimulerande och utmanande så trivs jag, sedan spelar det ingen roll vilken position jag har. Det är absolut inte huvudsaken.

Förutom ovan, vad tror du att du har mest nytta av?
– Att jag lärt mig balansera ödmjukhet och rakhet. Jag har även fått träna på att möta olika sorters människor, vilket är viktigt att kunna. Sedan så tror jag att mitt sinne för ordning och reda hjälper mig väldigt mycket i min roll som platschef.

Karriär och privatliv. Hur hittar du balans i livet?
– Nu på sommaren spelar jag mycket golf. Det hjälper mig att släppa taget om allt som har med jobbet att göra — och det är ju hur härligt som helst att det är ljust så länge på kvällarna, golfrundorna kan göras mycket senare här uppe.

Tack för att jag fick träffa dig — och stort lycka till med allt! Men innan jag går så undrar jag såklart: hur trivs du med livet i Sollefteå?
– Det är så lugnt och fint här! Jag trivs med tystnaden och håller just nu på att renovera mitt hus inne i Sollefteå. Det känns bra och jag vill absolut bo här i flera år till – jag ser stor potential för både Sollefteå och Textilia!