Jennifers praktik lyfter företagsklimatet

För tre år sedan flyttade Jennifer Andersson från Sollefteå och började studera civilekonomprogrammet med inriktning Service Management på Umeå universitet. Under tio veckor förvaltar hon nu sina ekonomkunskaper genom praktik på Näringslivsavdelningen i Sollefteå kommun. Syftet med praktiken är att Jennifer ska bidra med nya idéer och hjälpa till att lyfta företagsklimatet i Sollefteå.
– Jag tror jag kan bidra med ett nytt perspektiv eftersom jag är en ung tjej som kommit tillbaka till Sollefteå med nya ögon, samt med en modern utbildning, säger Jennifer.

– För mig var det självklart att välja till praktik i utbildningen när möjlighet fanns. Det praktiska arbetet behövs för att komplettera med det teoretiska jag har lärt mig under mina år på Umeå universitet. Många valde att praktisera på olika banker eller liknande, men eftersom grunden i min utbildning är management och ledarskap så var detta ett självklart val för mig. Att utveckla företagsklimat är otroligt kul och utmanande, poängterar Jennifer.

Jennifer är väldigt nöjd över valet av praktikplats och känner att hon att utvecklas för varje dag som går.

– Jag älskar att jag får fria händer, då arbetar jag som bäst. Jag bidrar med ett nytt synsätt som verkligen uppskattas. Tack vare att jag har fria händer och får tänka fritt så har en mängd olika projekt startas vilket är superkul, säger Jennifer.

Ett uppdrag som Jennifer satsar helhjärtat på att är sälja in Sollefteå som stad för invånarna samt för de som bor utanför. Det är viktigt att vi inser vad Sollefteå har att erbjuda och att paketera de möjligheterna som finns här för att sedan marknadsföra dem.