Näringsliv

Privata arbetsgivare och aktörer

“Nu lyfter företagen i Sollefteå” precis så skriver svenskt näringsliv i en artikel som du läsa här 

Det hela började med att politiker och tjänstemän i Sollefteå tog del av en mätning och tillsammans bestämde dom sig för att vända den dåliga jobb trenden och tillsammans verka för ett bättre företagsklimat. År efter år hade Sollefteå kommun legat sist på Svenskt Näringslivs ranking och det leder knappast till någon inflyttning eller nya etableringsmöjligheter. Först två år senare kan vi se resultaten sakta komma, efter att ha intervjuat ett flertal lokala företag hör betyget ökat inom dom flesta områden. Efter att ha sammanställt röstningen är det sammanlagda omdömet en ökning från 2,6 till 3,1 poäng, vilket om vi ska sätta det i sitt sammanhang den högsta ökningen i vårt avlånga land!

Lars Afzelius driver företaget slotgrinders.com, och han är hoppfull inför framtiden!

– Det vi ser nu är nog bara början, det känns som att hela samhället har fått sig up uppsving och förbättrad bild vilket förhoppningsvis öppnar fler dörrar. Det är många små signaler men tillsammans skickar dom en stark signal till företag och familjer som vill etablera sig här, detta får säkert en snöbollseffekt vilket på sikt gör att allt fler och fler vill flytta hit!

Framgångsreceptet stavas dialog och kommunikation….

– Johanna Kassen jobbar som kommunal råd i Sollefteå och hon förklarar att man lämnat begreppet information och fokuserar nu helt hjärtat på kommunikation. Hon gläds naturligtvis över den senaste rapporten men säger samtidigt att nu är det viktigt att fortsätta fokusera på det vi gjort så pass framgångsrikt!

Fler möten för bättre företagsklimat!

Det senaste året har det hållits ett flertal möten där tjänstemän, politiker och privat företag tillsammans diskuterat fram olika åtgärdsförslag som kan förbättra företagsklimatet

– Roger Svensson som är nytillträdd näringslivschef på kommunen säger att nyckeln till framgång är att lyssna på vad aktörerna egentligen vill, och utefter dessa önskemål skapa utbildningar som passar!  Som en naturlig del i dessa förändringar har även våra egna avdelningar lärt sig att kommunicera bättre, vilket naturligtvis är positivt.

En positivare attityd skapar en win-win sitation

– Eftersom jag nästan alltid är på resande fot i mitt arbete får jag ofta höra dom dåliga resultaten från undersökningen från mina kunder. Med detta positiva resultat i ryggen, kommer det bli mycket roligare att prata företagsklimat i Sollefteå, kommenterar Lena Hallin som är VD på företaget Arifiq som utvecklar diverse olika kalksystem för Sveriges tryckerier

– En effekt av att vi beslutat oss för att göra något för att förändra den bild vi haft är att alla börjat fokusera på det positiva som händer i Sollefteå. Vare sig det gäller företag, kommunen eller media, säger Lena.

Jobba för kommunen

Om du är intresserad av att hitta ett jobb i Sollefteå har du kommit helt rätt, vårt täta sammarbeta med dom privata aktörerna är vida känt och framtidsutsikterna för kommunen är väldigt goda. Sollefteå kommun tex är en arbetsgivare som har många olika yrken att erbjuda, i dagsläget jobbar totalt 1800 medarbetare inom kommunen. Tillsammans bygger vi vidare på välfärden samt utvecklar vård och omsorg.

Vi rekommenderar dig som är intresserad av dessa anställningsformer att besöka hemsidan http://www.solleftea.se/