Värdsbästa värdar finns i Sollefteåbygden

2009 instiftades det prestigfyllda priset Värdsbäst som delas ut till aktörer inom besöksnäringen. I år utsåg juryn två av Sollefteå kommuns duktiga entreprenörer till vinnare i sina respektive kategorier; Eldsjäl vanns av Kerstin Kåren, som driver ekologiskt lantbruk och Boende vanns av Gröna huset i Skogsnäs.
Inte nog med det två anda entreprenörer från Sollefteå kommun fick priser. I kategorin Café och restaurang var Myregården i Resele nominerade och i kategorin aktiviteter fanns Gålsjö Bruk med.

Priserna delas ut av Mitt Sverige Turism i samverkan med Värdskapet AB och projektet Destination Västernorrland och går till personer som genom ett förstklassigt värdskap attraherar stora skaror besökare.

Läs mer här om pristagarna:
Kerstin Kåren länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gröna huset i Skogsnäslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Motiveringen till vinnarna:

“Alla som besökt Bo på Lantgård i Höven, Resele vet att Kerstin Kårén är en personlig garant för ett gott värdskap, men också för ett starkt engagemang för sin bygd. Kerstin Kårén inspirerar och stimulerar andra entreprenörer att växa och utvecklas. Hon är även en eldsjäl för lokal livsmedelsproduktion i länet.”

“Boendet i Gröna Huset är en upplevelse i färg, stämningar och gott värdskap. Varje rums unika karaktär ger tillsammans med det mycket goda bemötandet förutsättningar för ett lyckat möte, en fin fest eller bara en natts ordentlig vila. Beläget mitt i det gamla Skogsnäskollektivet i Ramsele.”

Läs mer om konferensen Värdsbäst 2010länk till annan webbplats och värdskapsvinnarna på hemsidan: www.mittsverigeturism.se